Tuesday, 28 June 2011

perpisahan itu ????

Biar cinta
Terhalang gunung dan samudera
Aku tetap
Memegang janjiku padamu

Biar jurang
Yang terjal ada didepanku
Takkan goyah
Sumpahku kepada diri

Kita bagai kumbang dan bunga
Hatiku pasti hatimu jua
Namun mengapa ada saja
Yang benci tulus cinta kita

( korus )
Jangan pisahkan, aku dan dia
Tuhan tolonglah, ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka





Perpisahan mmg sesuatu yg memeritkn..
ade sesetangah yg xdpt menerimanye..
perpisahn mmenbuatkn manusia hlg sesuatu yg sgt mereka sygi..
perpisahn yg trjadi kdg kala sukar di jangka..
adakah perpisahan akn mmbawa bhagia??
atau perpisahan akn mmbawa derita?
terpulang pd individu itu sndiri utk menilai..
adakah mereka dpt menerima perpisahan ataupun sebaliknya..
hnya ALLAH yg maha mengetahui..




Perpisahan itu selalu terjadi
Kepada insan yang bercinta
Sungguh sedihnya rasa
Apabila ianya terjadi

Perpisahan bermula dari dua hati
Yang kehendaknya tak dituruti
Ataupun manusia
Yang berperasaan benci

( korus )
Sebuah cinta dan harapan
Menjadi debu berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa jiwa kerana kehilangannya
Oh oh... mengapa terus mengharap menanti
Walau cukup kusedari dia takkan kembali

Rintangan dari orang yang tak sudi
Menerima cinta dari hati ini
Menarik diri dan pergi
Membawa serpihan hati yang sepi

( ulang korus )

Perpisahan itu sungguh menyedihkan
Tapi semuanya di tangan takdir
Kita dikatakan pasangan bahagia
Oh... kini terasing luka
Oh... kini terasing luka
Perpisahan mengasing kita 


(,") LA TAHZAN (",)

Monday, 27 June 2011

Hang out!!!

27/06/2011 @ 9.51pm..

2 hari lpas aku hang out dgn kwn2 aku..
sape diorg?? n mane ktorg g???
ala,rileks la,aku bru nk cite la ni.. ehhehe...
lepaking with them,nk tau sape??


this fatyn with her love.. hehhe..
atyn,mate tu da hlg ke mkn ayam??


azie with nabila..
amboi,mkn bkn main lg,hahha...
last skali mst la aku...


da smpai cs ktorg g mkn...
whai cik perut,awk ni da bunyi kuat sgt..
diam la ckit,malu tau.. hukhuk...
mkn kat mne???
kat cni la ktorg mkn..
Robin's portuguese


tp mkn cm kat kdai mamak je..
tgk la ni,gler x???


ktorg tgk cite rasuk..
seram??? not bad la,tp sempat gak la aku trkejut..
azie,sorry mst tgn ko skt aku tarik ari tu kn??
hehhe.. maklum la,aku ni penakut ckit,ckit je kot..
kot?? ala.. aku mengaku aku penakut.. ehhehe..
pas tgk wyg,aku g kdai cmputer  yg ade cc kat cs tu,
then aku nmpk gajet yg trbaik ni,ya ALLAH,cntknye..
ni la yg aku mksudkn,mp4 mp5..


gler kentang wane putih kot,my fav colour..
tp wane pink pon cute gak..
pink?? alamak,sjak bile aku ske pink??


excuse me,mne ade aku ske pink,ske tgk je la kot..
kot lg?? aduh,mslh2.. ehhehe..
then aku g F.O.S dgn kwn2..
g fitting room,tp xde sorg pon antare ktorg yg bli kn??
gler.. hhahha... tp aku ske 1 bju kemeja ni,ni bjunye..


gler kn?? kn aku da ckp otak ktorg mmg gler..
heheh... saiz s da saiz aku da,,lgpon rm59.90 je,mmg nk bli,tp...
ikut otak aku yg waras ni,membazir plak.. 
azie slalu ckp,keperluan ke kehendak???


ok azie,aku ikt ckp ko,tu just kehendak je..
k la,da pnt la.. nk tdo... gud9...
hang out ari tu mmg trbaik.. lalallala..

(,")LA TAHZAN('',)

Tuesday, 21 June 2011

cinta???

21/6/2011 @ 4.30pm

cinta??? cinta tu something yg subjektif..
sng brcinta?? mmg sng,tp if ade rse cinta dlm hati..
cinta hakiki hnya utk ALLAH..
tp kdg2 manusia ni melebihkn sesuatu yg lain..
d sbbkn kt melebihkn ia dr ALLAH,
kdg2 sbb tu gak la ianye d tarik..
contoh???
contohnye bile kt syg sgt2 kat sesorg...
syg kat die,rndu kat die,igt die,dating dgn die..
sbb tu la ALLAH tarik die dr kt..
sdgkn rse syg pd ALLAH da kurang,
rse rndu utk ALLAH da kurang,
solat pun da start mls2..
wlau ape pun kne brsederhana..
jujur aku pon pnah rse cm tu..
bile sdih bru trigt yg aku msh ade ALLAH..
tmpt trbaik utk aku mengadu..
ya ALLAH knpe aku slalu lalai n lpeknMU???
Nurazuha,from now on,u MUST change..
xbleh mls solat,xbleh mls puase sunat,xbleh mls ngaji..
bleh ker??? insyaALLAH.. 
xnk wt mak n abah sedih,nk wt yg trbaik dlm stdy n life...
chaiyok2!!! 

(,") LA TAHZAN (",)

Sunday, 19 June 2011

Lepaking with my besfwens foreva!!!

19/06/2011 @ 9pm..

Mlm td(18.06.2011) when one of my fwen cll..
tibe2....
assalamualaikum...
"eh,jiji!!! asal tibe2 korg dtg uma aku ni???"
"ktorg nk ajak ko g bowling,sume ade,ko nk ikt x??"
aku plak ape lg,trus tgk mak aku,mak aku plak pas d pujuk oleh jiji n shima,die pon izinkn..
wow!!! gempak dpt kua dgn diorg.. 
aku rndu korg..
main bowling,markah aku???
aduhai,madah msuk longkang je,tp diorg mmg happening gler..
the heroes!!! hukhuk.. Ejal,Amir n epul.. 
Ejat yg bwk beg ni xikt,bz kot...
tp bf jiji ikt gak... ni die..

dan ini jiji my beloved besfwen,die yg hujung,kire yg plg pendek la.. 
hehheh... sorry beb...


Nadzirah Moose

yg ni plak shima.. the cutest...

AShimah ISmail

 & the last but not least is me!!
lalalalla... sengal main buai kat WEDNESDAY!!!


geng,rndunye nk lepak cm smlm lg...
da la blk lmbat,nsb baik awl2 da mntk izin dgn parents aku...
nsb baik gak blk xkne jeling dgn mak..
hahhahha... gler tp sweet...
aku syg korg,fwen 4eva...

RN NURAZUHA
IR NOR NADZIRAH
IR ASHIMAH
IR FAIZAL
CIKGU AZMEER
DIRECTOR SAIFUL..

amboi,cm gempak je... dan2 la wei.. aminn...
hahhaha..... :-)

 (,") LA TAHZAN (",)