Friday, 26 August 2011

tAk SaBaR Nk RaYe Tp RaSe SediH!!!

26/8/2011 @ 4.30pm

Skrg ni bkak je radio,mst lgu raye..
bkak tv,crite2 suma pasal raya,
aku plak bkak je mata,
mak da bising suh kmas umah,
ganti lgsir,kmas almari,
tlg wt kuih.. aiyak!!!
ni sume sbb raye!!


taun ni raye last aku raye as student..
taun dpn aku beraya sbgai sorg pkrja..
krja?? aduh,da sdia ke aku ni??


da terbiasa raya ade die,taun ni die xde..
ish,rse sdih sgt la plak..


taun2 lpas plan nk raye g mne,
bju raye wane ape,
bile nk dtg uma raye,
sumenye nk same,
tp taun ni.. ='(
da xcm taun2 lpas da..
nurazuha,awk trigt taun2 lpas ke??


da terbiase die ade,
tp skrg semua da berubah,
aku plak kne truskn hdup..
kuatkn hati,tp kdg2 aku trigt gak..
jujur aku rse sgt2 sdih..
tp kdg2 aku slalu trtanye2,
 knape semua ni mst brakhir mcm ni???
ish,xsgke aku akn tlis cm ni kat blog aku..
nper?? rndu??


M.U.N.G.K.I.N..
tp sbnanye bkn mgkin,M.E.M.A.N.G!!!


tp aku kne igt..
ALLAH xkn beri ujian yg di luar kemampuan hambaNYA..
ALLAH dtgkn mendung dan hujan,kt trtanya2 knape???
Rupe2nye,ALLAH nk hadiahkn kt pelangi yg sgt indah..
Bila aku akn jmpe pelangi tu??
mungkin pelangi tu da ade dgn aku,tp aku yg xnmpk..



(,") LA TAHZAN (",)

Sunday, 14 August 2011

La tAhZaN wHaI teMaN..

14/8/2011 @ 8.45pm

kehilangan org yg kt syg mmg sgt2 menyedihkn..
tibe2 d kejutkn dgn berita kematian..
smoga kamu sekeluarga tabah hadapi ujian ini
khairul azmeer..
mse aku g uma die..
die sgt tenang & tabah..
tp dlm hati die pasti hanya ALLAH yg tau..
sahabat,tenangknlah hatimu..
semua yg hdup pasti akn mati..
kt juga akn pergi 1 hari nnt..
hnya kt xtau bila ajal kt..
yg pasti masa tu akn dtg juga..
hanya amalan di dunia yg akn kt bawa..
smoga arwah di tmptkn d sisi ALLAH..
brsama hambaNYA yg d sygi..
aminn...

(,") LA TAHZAN (",)

Thursday, 4 August 2011

TuTuP PuAsE??

4/8/2011 @ 3.54pm

ape yg korg fhm dgn mksud tutop puase??

mlm td ade aunty ni tnye kat aku..
"pukul berapa u tutop itu puasa?"
aku pon wt la muke blur,dlm ati..
"tutop puase? bhase ape plak ni?? mak n abah xpnah plak aja ayat ni,
cikgu aku kat skola pon rsenye xpnah aja ayat ni.. aduh.."
so dgn muke confident 100% pon aku tnye kat aunty tu..
"owh,brbuka puase ea aunty? mst la da brbuka td.. :-) "
peh,confident tu pntg beb.. lalalala...


muke aku senyum2 wt slumber..
tibe2 aunty tu wt muke plik n ckp..
"ish,bukan la,itu tutop puase,ta boleh nk makan itu"
mcm nk pecah perut aku gelak..
damm!!! ceh!! ckp la sahur..


aduh,pnt otak aku ni brfikir,smpai siap recall nme cikgu bm aku dlu2..
hehehhe.. hampeh btul..
so dgn muke bengang,aku pon jwb..
"tu sahur namenye aunty,err.. kat sini pukul 5.40am da xbleh nk mkn "
ish,aku rse aku ni yg lembab atau bhase yg die gne tu 'advance' sgt..


hehhehe.. hampeh tol la.. malu la seyh..
aunty ni pon hebat sgt,ckp la bhse yg simple dgn aku,kn sng..
pnat otak ku ni befikir pasal ayat aunty tu.. 
nk smbung bce buku la tahzan..


thanks 2 azie,diba,kak nia,ekyn n azleen..
diorg yg bg aku buku yg cntk ni as my birthday present..

(,") La Tahzan (",)

Monday, 1 August 2011

cIk tEaRs.. :'-(

1/8/2011 @ 5.54pm

ari ni 1st day puase,tp aku ade kat cni..
tmpt yg xde sorg pon family aku dkat aku..


jap lg nk brbuka puase sorg2..
seriusly homesick gler2..
ya ALLAH,kuatknlah hati aku ni..


Allahumma innaka 'afuwwun karim, tuhibbull 'afwa fa'fu 'anni ).
 Yang bermaksud: Ya Allah! 
Sesungguhnya Engkau adalah Zat Yang Maha Pengampun
 dan suka memberi pengampunan, 
oleh yang demikian ampunilah diriku). 
-Hadis riwayat Imam Tirmizi- 

aku xfhm 1 prkara..
npe mst dlm dunia ni ade manusia yg ske ganggu hdup aku?
sdgkn aku xknl pon die sape,xknl pon dr mane asal die.
even aku xtau pon dlm dunia ni die wujud..
tp die tetibe muncul dlm hdup aku n wat hdup aku sgt mnderita..


subhanALLAH..
aku mmg nmpk tabah,malah sgt tabah,tp hati ni..
hnya ALLAH yg maha mengetahui..
aku sgt mghrgai if dlm 1 relation tu xde org ke3..


npe entry kali ni aku ckp pasal org ke3?
sbb org ke3 ni slalu jd pemusnah kbhagiaan..
honestly bkn aku je yg bnci org ke3,
malah 90% org kat luar tu pon xske wujudnye org ke3..
if aku d beri pluang,
aku xkn biakn org ke3 ade dlm hdup aku..
but its too late.. :'-(


kdg2 aku trpk,npe aku xreti utk bg diri aku 1 peluang..
4get the past n start a new life??
aku da try,tp... huh!!!
at least i'm trying..
ade rse sdih yg sgt2 mndalam dlm ati ni..
aku xpkse utk sesape menerima ape yg aku rse..
tp at least i just b myself
coz honestly aku mmg xbleh nk tpu diri aku sndiri..


(,") lA TAHZAN ('',)