Friday, 29 April 2011

BiG GiRlS DoNt CrY..

da bpe ari ni rse sdih je..
nk on9 pon agak mls.. 
ntah la..
aku rse sdih sbb aku wt org sdih..
kdg2 aku bnci level berslah dlm diri aku ni sgt tggi..
kdg2 aku yg stress,so aku jauhkn diri dr sume org..


sy mntk maaf ye..
xsbar nk blk uma..
sbb rndu sgt kat family..


nk tau npe aku serabut sgt??

sbb aku rse sdih tp tears xnk kua,npe??
ego ke aku?? 

ni bkn pasal ego tp aku try kuatkn ati..
then aku rse 2x ganda skt sbb aku xdpt nk lpaskn dgn...
MeNaNgIs.....


to all person that i make u sad...
I'M SO SORRY...


xde niat pon...


(,")LA TAHZAN(",)

Tuesday, 26 April 2011

HaRi YaNg.....

26/4/2011 @ 10.15pm

Hari ni aku rse ntah la..
ade yg yg aku sdih n happy..
actually aku pon xtau ape yg aku rse..
susah nk ckp sbnanye..


ya ALLAH,kau brkatilah dia dan bhagiaknlah hdupnye..
sesungguhnye aku xbrniat wlau ckit pon utk lukakan hatinye..
i'm so sorry..
bnda yg plh hampeh td mse aku lunch..
ade sorg boy pkai cm bdk hop,tgk dr ats ats,mmg smart,tp..
tgk bwh,eleh.. sliper je?
xsesuai lgsg dgn ape yg die pkai..
hukhuk... nsb baik muke die not bad..


then when aku nk ckp dgn kwn aku,die tgk je..
mse nk byr,die lalu dpn aku,tibe2..
"awk,sy nk knl dgn awk bleh x??"
aku plak tgk die dgn muke plik..
ish,mengarut btul...

(,")LA TAHZAN(",)

Monday, 25 April 2011

cRyInG... :'-(

26/4/2011 @ 2.50am

Pagi ni tears aku murah sgt2..


nper awk nangis nurazuha binti jelani??


ya ALLAH,sdihnye hati ni...
da lme xcry sorg2 cm ni..
sometimes seomeone akn cry bile die rse ati die brat..
or rse sdih yg da xsggup nk smpan lg..
tears,awk npe deras sgt?? pp da basah da..
mate da smbab.. nper??

rse cm seriusly i'm crying deep from my heart..
cik hati,awk sbar ye..


xmo la cry cm ni,ishh.. malu la if org nmpk..
cm baby la cry cm ni..
tp bkn aku sengaje nk cry,hati ni yg sdih sgt..
npe aku sdih sgt??
sbb hati rse skt sgt2..
npe hati rse skt sgt??
sbb org xfhm ape yg kt mksudkn..


bleh tlg x?? tlg diam!!!!!

(,")LA TAHZAN(",)

Saturday, 23 April 2011

NiGhT ShiFt Yg SgT MeNaKuTkN...

22/4/2011

aku kje mlm,mlm ni sgt2 bz...
patient (pt) kat ward aku ade 35 pt mlm ni..
then after report,aku pon tlg akak2 tu wt observation..


tibe2 ade pt passed away..
"alamak,kne wt L.O plak"
ni bnda petame yg aku pk,aduh,mlm2 plak tu..
relative pt da cry n jerit2 da..


sdih n honestly aku rse cm nk cry..
bygkn korg hlg org yg korg syg..
1 things yg aku rse trkilan,sbb aku slalu mls nk lyn pt tu..
nk tau npe?? sbb die sgt2 fussy..
aunty,i'm so sorry.. 
then ade code blue kat ICU plak..
nk d pndekkn cite,ade 2 pt yg passes away smlm..


dlm kul 3 lbih,da xde nk wt pape sgt,so aku pun lepak kat pantry smbil minum nescafe ais..
tibe2 1 relative pt lain dtg n duk dpn aku..
she look so weird n scary..


then aku pon wt2 la bce paper,pdhal dlm hati da mcm2 surah aku bce..
uuuuwwwwwwwaaaaaaa!!!!!! takot!!!!!!!!!


die tnye wktu subuh msuk kul bpe,aik,die kn india muslim,xkn xpnah solat..
aku pon jwb la kul 5.45pagi,lmbat lg..
die ckp die xbleh tdo,trigt pt yg meninggal tu..
aku pon suh la die bce Al-fatihah,ayat kursi n 3 Kul..


tibe2 die tgk je aku,die bkn pndang,tp staring at me..
die diam lme then die ckp..
"dlu muke sy cntk sgt"
(aduh,ape tibe2 plak ni?? da la suare ko menakutkn)
takot sgt2!!!!!! aku plak wt2 berani n xpndang die pon..


tp aku jeling2 gak,mate die mmg scary gler..
at last aku ajak die kua dr pantry n bg die biskut..
pastu aku lari kat akak2 staff,die plak ikut n still staring at me!!!!!


pg2 mak die dtg n cr die,then die hlg..
aku pon xtau die g mne,yg aku tau aku sgt2 takot!!!!!!!
uuuwwwwwwaaaaaaa!!!!!!!! 

 


(,")LA TAHZAN(",)

mEnYaMpAh...

Td aku dpt msj dr org yg aku xknl..
serius sgt2 menyakitkn hati..
rse cm nk je aku ltk num die bsr2 kat sini...
ish.. geram sgt2!!!!
da la xnk bgtau nme,siap suh aku teka plak tu..
aku ape lg,dgn slumbernye aku reply..
"MLS.."
hukhuk,pdn muke ko,igt aku ni byk sgt ke mse nk main teka teki dgn ko..
agak2 sape la dak yg da spoil mood aku,then die siap pesan..
" p.s-i like ur blog,simple but cute..keep it up ;-)"
aik,ayat cm aku ni msuk malaysian idol la plak...
(mcm bdak2 kcik bg surat cinta pon ade sbb ade "p.s".. hahhaha)
ish,klu aku tau ko sape,aku smackdown ko cm the rock..
hehhe.. gengster kn aku ni?? lntk la.. lallala...
pttnye aku kje mlm ari ni tp aku kne g talk td,so mlm ni dpt cuti,esk pg kne g talk lg..
xde hal la.. stakat duk n dgr je,ape la sgt.. lalalala...
hem2,mate pedih la plak,mengantok??
mst la.. thanks 2 kwn2 sbb teman mlm td.. hehhe..

(,")LA TAHZAN(",)

Thursday, 21 April 2011

thanks 2 someone..

Mlm td when aku da off9,tibe2 dpt cll,die suh bkak email aku..
slowly die ckp kat aku..
"zuha bka la email zuha,ade something utk zuha,tp xtau la zuha ske or x"
aku plak bru je off9 n msuk bilik,lptp kat dpn,nk on9 blk kang mst parents aku bising sbb da mlm..
aduh,ape yg die emailkn kat aku ni??
pg2 je aku da bgn n smangat nk on9..
mak plak tgur..
"wawa,kate nk tdo,mlm ni shift mlm kn? jap lg da nk blk jb"
" err,xpe la mak,xngantok la,lgpon wawa student je xbyk kne wt"
ye ke xbyk kne wt?? xpe la,yg pntg aku dpt bka email jap,ngantok ckit pon tahan je la..
on9 je,aku trigt yg aku kat uma,line 3g clcm mmg xde,mxs ade la..
aku plak gne brdband clcm,so as what he said: 
"lmbt mcm siput yg bru lpas kne lggr lori,then siput tu reverse"
gler kn otak die ni? same cm otak aku..
tu yg aku sng,ktorg otak gler2,aku ske kwn dgn org yg cm ni.. pg2 da gelak..
ok2,back 2 the point..
pas aku tgk ape yg ade dlm email aku,rupenye die bg aku header yg kat ats ni..
sgt2 cntk,sweet gler,chocolate indulgen tu mmg la aku slalu mkn..
tp aku lum gne c6 idaman aku tu lg la..
uuuuuuwwwwwwwwaaaaaaa!!!!!!!!
     
u make me sad la.. hukhuk...
tp xpe,i like the header damn much..
tp plik mne die dpt pic aku yg tu sbb aku rse kat fb aku xde ltk pic tu.
xksah la kat mne pon...
kelip2 mate,aku tgk muke aku cm plik je..
npe ea?? sbb time amik pic ni aku da mengantok sgt..
trigt blk kenangan kat hstel lme..
to the person that i mention..
u know who u r kn??? thanks ye.. 
i really like it... 

(,") LA TAHZAN(",)

BaItI jAnNaTi

ari ni off day,so aku pon dgn sng hatinye blk uma...
uuuwwwwwwwaaaaaa!!!!!!!
rndunye kat mak dgn abah...
da smpai uma,mak masak tomyam...
(yumyum,sdapnye mak masak)
abah plak ptg td bli tauhu bakar fav aku,sdgkn aku xbgtau pon aku nk blk..
(hebat la parents aku ni dpt bce mind aku,i love mak,abah)
surprise yg aku nk wt xmnjadi sbb instinct parents aku tau anknye nk blk..
hehhe... syg mak,abah,along,adik n atok..
tp along kat kl,rndunye nk karok dgn along.. hehhe...
akhirnye aku trtdo dgn kekenyangan..
kul 10.30 aku da brada d alam mimpi...
(belayar la beb.. hehhehe)
pagi aku bgn solat then tdo jap..
tgh ari masak mee bandung dgn mak,bestnye..
jom mkn.. ehhehe...
BAITI JANNATI means RUMAHKU SYURGAKU..
sepertimana RasuluLLAH S.A.W  menggambarkan kesempurnaan sebuah rumah keluarga..
n now aku tgh mkn tauhu bakar fav aku,abah bru bli td.. 
i'm lovin it!!!!!

(,")LA TAHZAN(",)




Tuesday, 19 April 2011

gAmE AdDiCteD..

mlm td aku asyik lyn cite DARI MATA ARISA kat youtube..
cite ni sgt2 sweet dan aku rse cm aku dlm khayalan..
kire cite ni wt mood aku brbunge2 n dlm hati ade taman.
ade rama2,ade ruse main kjar2,ade rabbit main lompat2..


ari ni slain main uno,aku asyik main game kat hp kiki..
mklum la hp aku xde game..
xpe la,tggu aku kje n dpt bli hp idaman aku k..
white nokia C6,smart gler...
lmbtnye mse bergerak utk aku bli hp ni..

then aku main game pas main UNO..
yg plg best time presentation SR tnye kat akak yg present..
then kiki plak jwb tp slow,then bile SR bg jwpan...
IT'S SAME WITH UR ANSWER LA MY FWEN!!..
aku yg tgk main game kat sblh die,trus trjerit..
"EH,BETUL!!!!!!!"
then 1 DEWAN tu sume tgk aku..
gler ke xtgk? da la aku trjerit kuat,mcm rooney bru pas golkn utk team fav aku..
MU!!!!!!! GOL!!!!!!!
alamak,susah gak bile aku ni dlm alam khayalan,otak yg ade ni cm trcabut wayr n xfunction..
(Hem2,ade sesape yg da gunting wayar dlm otak aku ni ker??)
aduh,malunye.. cm ne ni??? muke aku da merah da ni..
then ape lg,aku pon wt2 la muke xtau n xbrslah,kire muke innocent la. hehheh..
  
tp akak yg present tu pon hebat gak,die bleh jwb sume soalan SR..
thniah kak,u got ur own style when presenting your presentation..
dan aku???? truskn bermain Game.. hehhe..

(,")LA TAHZAN(",)