Saturday, 23 April 2011

NiGhT ShiFt Yg SgT MeNaKuTkN...

22/4/2011

aku kje mlm,mlm ni sgt2 bz...
patient (pt) kat ward aku ade 35 pt mlm ni..
then after report,aku pon tlg akak2 tu wt observation..


tibe2 ade pt passed away..
"alamak,kne wt L.O plak"
ni bnda petame yg aku pk,aduh,mlm2 plak tu..
relative pt da cry n jerit2 da..


sdih n honestly aku rse cm nk cry..
bygkn korg hlg org yg korg syg..
1 things yg aku rse trkilan,sbb aku slalu mls nk lyn pt tu..
nk tau npe?? sbb die sgt2 fussy..
aunty,i'm so sorry.. 
then ade code blue kat ICU plak..
nk d pndekkn cite,ade 2 pt yg passes away smlm..


dlm kul 3 lbih,da xde nk wt pape sgt,so aku pun lepak kat pantry smbil minum nescafe ais..
tibe2 1 relative pt lain dtg n duk dpn aku..
she look so weird n scary..


then aku pon wt2 la bce paper,pdhal dlm hati da mcm2 surah aku bce..
uuuuwwwwwwwaaaaaaa!!!!!! takot!!!!!!!!!


die tnye wktu subuh msuk kul bpe,aik,die kn india muslim,xkn xpnah solat..
aku pon jwb la kul 5.45pagi,lmbat lg..
die ckp die xbleh tdo,trigt pt yg meninggal tu..
aku pon suh la die bce Al-fatihah,ayat kursi n 3 Kul..


tibe2 die tgk je aku,die bkn pndang,tp staring at me..
die diam lme then die ckp..
"dlu muke sy cntk sgt"
(aduh,ape tibe2 plak ni?? da la suare ko menakutkn)
takot sgt2!!!!!! aku plak wt2 berani n xpndang die pon..


tp aku jeling2 gak,mate die mmg scary gler..
at last aku ajak die kua dr pantry n bg die biskut..
pastu aku lari kat akak2 staff,die plak ikut n still staring at me!!!!!


pg2 mak die dtg n cr die,then die hlg..
aku pon xtau die g mne,yg aku tau aku sgt2 takot!!!!!!!
uuuwwwwwwaaaaaaa!!!!!!!! 

 


(,")LA TAHZAN(",)

No comments:

Post a Comment