Thursday, 4 August 2011

TuTuP PuAsE??

4/8/2011 @ 3.54pm

ape yg korg fhm dgn mksud tutop puase??

mlm td ade aunty ni tnye kat aku..
"pukul berapa u tutop itu puasa?"
aku pon wt la muke blur,dlm ati..
"tutop puase? bhase ape plak ni?? mak n abah xpnah plak aja ayat ni,
cikgu aku kat skola pon rsenye xpnah aja ayat ni.. aduh.."
so dgn muke confident 100% pon aku tnye kat aunty tu..
"owh,brbuka puase ea aunty? mst la da brbuka td.. :-) "
peh,confident tu pntg beb.. lalalala...


muke aku senyum2 wt slumber..
tibe2 aunty tu wt muke plik n ckp..
"ish,bukan la,itu tutop puase,ta boleh nk makan itu"
mcm nk pecah perut aku gelak..
damm!!! ceh!! ckp la sahur..


aduh,pnt otak aku ni brfikir,smpai siap recall nme cikgu bm aku dlu2..
hehehhe.. hampeh btul..
so dgn muke bengang,aku pon jwb..
"tu sahur namenye aunty,err.. kat sini pukul 5.40am da xbleh nk mkn "
ish,aku rse aku ni yg lembab atau bhase yg die gne tu 'advance' sgt..


hehhehe.. hampeh tol la.. malu la seyh..
aunty ni pon hebat sgt,ckp la bhse yg simple dgn aku,kn sng..
pnat otak ku ni befikir pasal ayat aunty tu.. 
nk smbung bce buku la tahzan..


thanks 2 azie,diba,kak nia,ekyn n azleen..
diorg yg bg aku buku yg cntk ni as my birthday present..

(,") La Tahzan (",)

3 comments:

  1. best x?? *kunun2 nk blajar bc novel

    ReplyDelete
  2. cik yuyuy: lum lg,syg nk hbskn..
    encik kuza: amboi2,main2 ea..

    ReplyDelete