Monday, 7 May 2012

FriEnDsHiP...

8/5/2012 @ 12pm

Assalamualaikum & BismiLLAH....
da lme tak update blog..
mcm2 da jd skarg..
aku plak da mula belajar utk redha n tabah...
hati belajar utk kuat n take everything +vely..
try 2 improve n learn from mistake..
still learning..


ok,ok,ok,
back 2 the point,
tetibe ari ni nk update blog,
sbb utama adalah tentang PERSAHABATAN...


smlm he ask me utk anta kete g servis esk sbb die xsempat g..
esk??? means ari ni la kn??
aiyak... 
yela2,jap lg aku g la...
nk mengupdate mr bloggy aku ni jap,
lpas blk dr anta die g kje,
aku pun blk la uma,
tp sblum tu smpat paw die duit utk servis kete,
balance tu kire keep the change je la ye encik?
hukhuk...


aku parking kete ckit punye cun xlggar pape,
wlaupun aku ni kdg2 bab parking fail ckit,
tu yg slalu aku amik safe side je,
mksudnye wlaupun jauh tp yg pntg ruang tu besar..
lalalalalalala...


then aku ni plak tetibe jd rajin..
aku bkak dashboard kete die n start mengemas..
smbil layan radio era yg time tu yg main lagu ape ntah..
aku pun xigt,biasa la byk mkn semut agaknye aku ni..
hukhukhuk...
when aku tgh kemas2 tetibe aku jmpe mortuary tag,


aku gementar gler..
gementar?? gler ke x?
ok2 fine,aku bkn gementar,tp aku tkot!!!
hehehehe..
aku pun duduk termenung kejap,
tgk2 name,baru aku teringat..
ni mst mortuary tag kwn die yg meninggal..
4hb july,arwah tetibe kejut die then pengsan,
diorg anta arwah kat hspital then doc sahkn yg arwah da meninggal..
aku pun da xigt die cite kat aku kwn die tu menggal skt ape..
time die cite tu aku lbih rse sdih so xigt sgt la cerita die..
tp aku rase smangat persahabatan bila aku trjumpe
botol perfume arwah kwn die n mortuary tag tu..


demi ALLAH if aku,xmgkin aku akn smpan mortuary tag tu..
especially kat dlm kete,seram seyh...
ari ni awk wt sy rasa bangga,sdih n terharu,
sebab kenal awk KHAIRUL MUBIN BIN ZAINUDIN..



die pnah ckp yg die syg sgt kat arwah kwn die tu..
tp ALLAH lbih sygkn arwah..
bayangkn besfwen korg kejut korg,tetibe die pgsan,
bile korg anta g hspital,doc sahkn die da xde...
ya ALLAH,tabahnye hati..


tu sbagai sahabat,mcm mane plak hati parents arwah...
Ya ALLAH,tempatknlah arwah bersama hambaMU yg beriman,
awk,wlaupun sy cuma knl awk dari nama,botol perfume n mortuary tag awk,
tp sy doakn awk tenang di sana bersama org2 yg beriman,insyaALLAH..
AL-FATIHAH...
(,")Off to workshop,petang nk g blaja gitar ('',)

 (,") La Tahzan ('',)

1 comment: